Fotoutbildning eller inte?

Jag fick frågan en gång om jag har gått någon utbildning för fotografering och svaret är nej. Jag har aldrig gått en längre utbildning på någon skola för att lära mig den kunskapen jag besitter idag.

Hur har jag lärt mig allt då? Mitt intresse för fotografering väcktes redan innan tonåren. Jag har till största delen lärt mig allt via böcker och nätet, men allra viktigaste – att fota. Spelar ingen roll vilken typ av kamera man har, så kan man lära sig mycket i dagens läge genom alla artiklar och videos som finns på nätet, som andra fotografer har skrivit och skapat.

Men utöver böcker, videos och artiklar på nätet så har jag följt en hel del seminarier, föreläsningar och gratis kurser om fotografering, vilket har byggt på min kunskapsbank.

Tips till alla som vill lära sig med om fotografering!

Följ andra fotografer och studera deras sätt att komponera bilden – menar absolut inte att man ska ha samma stil utan du har dina egna idéer men bara som hjälpmedel vad man kan tänka på exempelvis vid landskapsfoto.

Sök på Youtube efter fotograferingar, finns hur många kreatörer som helst, både svenska och utländska som har sån himla bra kvalité på sina tips och tricks, att du kommer att gå långt! Ha gärna en anteckningsbok där du noterar ner exempelvis vilka inställningar som fotografen använder när dom fotar solnedgångar eller stjärnhimmel.

Finns massor av webbinarier som andra fotografer anordnar via nätet, allt från fotografering samt tips på redigeringar och liknande.

Samt besök fotomässor om du har möjlighet! Där träffar du både professionella samt andra nybörjare inom fotografering och oftast har dom workshops, där man får själv fotografera och få tips från andra fotografer på vad man ska tänka på och så vidare.

Så det finns oändligt med material bara på nätet för dig som önskar lära sig mer. Och skulle du vara intresserad av att veta mer om fotografering, så kan du slänga iväg ett mejl till mig så hjälper jag gärna till! Du hittar alla kontaktvägar här: Kontakt! 📸

Fotograf: Heidi Lundkvist-Tahvanainen 2022

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s